Mini-Nytt 2017

MINI-NYTT 10&11

 

Hej igen! Beklagligt kom mini-nytt 10 bort på vägen och sätts nu in i efterhand.

 

Mini nytt 10 2017

Så lyckades vi än en gång att genomföra en stortävling utan missöden och till allas belåtenhet. STORT TACK till alla trogna medhjälpare! Ni gjorde stordåd! Det gjorde också våra egna skyttar. Det blev storslam i LLT 4 .Gustav Pettersson vann uttagningen stort men fick i finalen se sig slagen av Edvin Moberg som segrade. STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!

I VM i Moskva gjorde Gustav Pettersson väl ifrån sig men nådde inte pallplats. Vi är stolta över våra skyttar som är med och tävlar på hög nivå. Den 7-8 oktober blir det Nordisk Rankingtävling i Oslo med sex skyttar från varje land. Edvin Moberg är också tillfrågad. Ladies shooting är slut för i år men gänget på 50-meter fortsätter måndagsträffarna. Skeet –compac och trap är fortfarande igång. Älgbanan tränar på lördag förmiddagarna. Annars tar nu jakten över. Björnarna är skjutna Och nu är det Norrlandsälgarnas tur. Och sen allt vilt här hemma. Så skitjakt på er alla! Hälsar Linda och Cläre

 

 

Mini-nytt 11 2017

Nu är det älgjaktshöst, grått, regnigt och kallt. Aktiviteterna på banan har avtagit. Bilder och text från SM-V och LLT4 finns på Hemsidan, titta gärna. Bullerdämpningen på inskjutningsbanan är nästan klar. Och sen har vi fått vargvalpar i Bie. Johan Varenius från Länstyrelsen höll ett välbesökt informationsmöte förra onsdagen i Sockenstugan i Flodafors.

Det stod folk ända ned i trappen. Upplysningar om vargarna kan erhållas i Scandobs dit också observationer kan anmälas. Förr var vargen ett stort problem, skottpengar infördes 1647. Varg jagades med varggropar, lapptyg och vargskall. På 1960 talat ansågs den som utrotad. (uppgifterna hämtade från klubbmedlemmen Gunnar Hangvars inlägg i Kurren) Men nu lär vi få lära oss att igen leva med gråben även här i våra trakter Och så till sist en god nyhet:

I rankingfinalen i Oslo för nordiska elitskyttar kom Gustav Pettersson 1:a och Edvin Moberg 3:a i A-klassen för seniorer. STORT GRATTIS! Hälsar Linda och Cläre


 

 

 

 

 

  

 

 

 

Uppdaterad: 13/10/2017